Lenovo представи TAB3 7 и TAB3 8 – първата семейна серия таблети на Lenovo. Компанията създаде серията таблети TAB3 7 и 8, за да улесни семействата с режима на ползване от няколко потребители и други подобни функции.

За по-малките, устройството е с предварително инсталиран специален режим за ползване от деца с опции за безопасно сърфиране в мрежата и възможност да се ограничи достъпът до таблета в избрани часове и дни от седмицата. В същото време, режима на ползване от няколко потребители позволява на семействата да го използват, без да се налага да споделят и фоновете си, приложенията или електронната поща.

За родителите, които се притесняват излъчваната от екраните на устройствата синя светлина да не навреди на очите на децата им, TAB3 7 и TAB3 8 използва технологията Adaptive Display, която  филтрира синята светлина. Екранът може да коригира визуалните си качества и звука на таблета според това какво гледа потребителят на екрана. Също така настройва яркостта и цветовете в зависимост от светлината, която засича от околната среда с помощта на сензори.

Гъвкавите TAB3 7 и TAB3 8 са захранвани от 1.0GHz четириядрени процесори, имат 2MP предна и 5MP задна камера и Dolby Atmos  аудио за истинско кино преживяване. Също така са налични с опционална 4G LTE поддръжка за ултрабърза интернет връзка, когато сте в движение.