На DreamHack Winter 2015, Lenovo и Razer показаха прототип на първия си съвместен геймърски компютър, който ще бъде официално представен на CES (Consumer Electronics Show®) в началото на 2016г. Двете компании обявиха, че заедно ще създават и разпространяват специални Razer Edition модели от Y серията на Lenovo, като по този начин съчетаят производството, веригата за доставки и пазарните позиции на световния номер 1 компютърен бранд Lenovo с впечатляващатата технология на Razer – водеща компания в сферата на гейминг устройствата и софтуера.

Компютърното гейминг преживяване днес е богато и запленяващо, от части благодарение на страхотните графики, голямата процесорна мощност и периферни устройства, създадени специално за геймъри. Lenovo ще вложи своя дизайн и експертиза в инженерните решения, докато Razer ще обогати гейминг преживяването. Всички бъдещи продукти на двата бранда ще притежават разпознаваемия стил и усещане на Y серията на Lenovo, но и характерните за Razer елементи, като персоналните Chroma светлинни ефекти.

Стратегическото партньорство на двата бранда не само ще разшири гамата продуктови дизайни, но и обмисля потенциални нови канали за съвместни продажби в близкото бъдеще.

Съоснователят и CEO на Razer – Мин-Лианг Тан сподели, че “Тази договорка, по безпрецедентнен начин създава нови възможности за напредък в геймърския лайфстайл чрез продукти на световно ниво. Lenovo е световен лидер номер 1 в производството на компютри, а Razer – номер 1 гейминг бранд. Заедно имаме страстта, умението и оперативната възможност да удоволетворим компютърните геймърски общества по целия свят.”