Образователните решения за учене чрез правене и учене по време на игра,  са подходящи за детски градини, училища и университети

 

Решенията за “учене чрез правене” и “учене чрез игра”, създадени от LEGO® Education, вече са достъпни и в България. Комплектите са подходящи за всеки етап на обучение в областта на науката, технологиите, математиката, алгоритмичното мислене, програмиране, инженеринг и др., започвайки от детските градини, преминавайки през училищата и достигайки до университетите.

 

“Българското образование се променя изключително динамично през последните години. Нараства нуждата от нови обучителни решения, които да поставят акцент върху креативността, критичното мислене, работата в екип, споделянето на идеи и решения както и забавляването по време на учене. Радваме се, че в лицето на LEGO® Education намерихме точно такива решения, които насърчават учениците да разсъждават систематично, освобождават творческия си потенциал и ги правят по-уверени докато усвояват нови знания и умения” – споделя Димитър Дряновски, бранд мениджър на LEGO® Education към Център за творческо обучение, който е официален партньор на компанията за България.

 

Всички образователни решения, разработени от LEGO® Education, са изградени около методите за учене чрез правене, преживяване и игра. Ние усвояваме по-ефективно нови знания и умения, когато използваме ръцете си, работим заедно и се забавляваме.

 

Занятията се базират на практически дейности, чрез които учениците неусетно усвояват нов материал и придобиват умения в областта на науката, програмирането и технологиите – според тяхната възраст и възможности да възприемат нови знания. LEGO® Education решенията са приложими за всички български учебни заведения, както и всички STEM центрове (т.нар. наука, технологии, инженеринг и математика – Science Technology Engineering and Mathematics) по програмите на Министерство на образованието и науката (МОН).

 

Чрез LEGO®  Education в България се предлагат цялостни решения за детски градини, училища и висши учебни заведения. Те включват всичко необходимо за процеса на обучение като учебни комплекти, урочни планове, подкрепа за преподавателите, възможности за участие в международни състезания по роботика и др.

 

От всичките уникални, интересни и ангажиращи образователни решения от портфолиото на LEGO® Education, тази година специално внимание се обръща на LEGO® Education Spike Prime TM – STEM комплект със световна премиера януари 2020. Ученици от основна и средна образователна степен ще могат да изследват света на науката, технологията, инженеринга и математиката заедно със своите учители. Наред с достъпа до безплатни ресурси и готови уроци, решението дава всичко необходимо за изпълняване на практически задачи и проекти, които напълно да ангажират учениците, да изградят тяхната увереност и да развият така необходимите умения на 21 век.

 

Повече информация за иновативните образователни продукти можете да намерите тук: https://creativekids.cct.bg/

 

Сподели
Предишна страницаИзобретатели създадоха малки камери за насекоми
Следваща страницаAIRBUS работи за междупланетни доставки
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.