Лечебните билки за астма са леснодостъпни и евтини. Основният източник на тези билки са домашните градини и задните дворове, въпреки че има и много обикновени лечебни билки, които можете да закупите от местния супермаркет. Познаването на различните лечебни билки може да ви помогне да вземете информирано решение. Например можете да разпознаете различни западноиндийски растения, като дафинов лист и черен пипер, и да проучите фармакологичните им свойства. Доказано е, че дафиновият лист и пиперът намаляват възпаленията в организма. Ако иксате да научите повече за астмата и нейните ефекти, може да посетите сайта на – azcare.

Ефективност

Съществуват редица проучвания, изследващи ефективността на билковите средства за лечение на астма. Ефективността на тези лечения варира в зависимост от индивида. Някои пациенти са съобщили, че билковите средства са по-ефективни от други лечения. При други не е настъпила промяна в симптомите. Въпреки това, някои проучвания отчитат положителни резултати. Тези резултати обаче трябва да бъдат внимателно оценени, за да се определи дали са ефективни.

Билковите лекарства са лекарства на растителна основа, които могат да помогнат за лечението на различни заболявания. Растенията са естествено богати на активни химични вещества. Следователно този вид лекарства, или фитомедикаментите, могат да действат за лечение на няколко различни системи, включително възпаление, имунитет и болка.

Странични ефекти

Билките и добавките могат да помогнат на хората с астма, но те имат и някои странични ефекти. Трябва да се консултирате с вашия лекар, преди да използвате какъвто и да е билков продукт за астма. Въпреки че е доказано, че някои растителни продукти облекчават симптомите на астмата, са необходими повече изследвания, за да се докаже тяхната ефикасност. Освен това някои билки могат да взаимодействат с лекарства, отпускани с рецепта.

Билките и добавките за астма не са регулирани като лекарствата с рецепта. Трябва да проверите етикета и изследванията, за да определите дали са безопасни. Някои от тях са изследвани при проучвания върху животни, докато други са изследвани върху хора.

Препоръки

Много билкови продукти се използват за лечение на астма. Тези билки са полезни за намаляване на симптомите на астмата, но те трябва да се приемат в комбинация с предписаните лекарства. Някои от тези билки могат да предизвикат странични ефекти или да влошат състоянието ви, затова не забравяйте първо да прочетете етикета. Някои от тези билки са лесни за намиране във вашата градина.

Настоящите изследвания на билковото лечение на астма са разнопосочни. Въпреки че има обещаващи резултати, наличните доказателства не са окончателни. Повечето изпитвания са малки, кратки и с лошо качество. Освен това много от проучванията не са достатъчно мощни, за да оценят ефективността на билковите съединения за лечение на астма.

Лечебни приложения

Проучването установява, че почти половината от пациентите, използващи лечебни растения за лечение на астма, са заявили, че конвенционалните им лекарства не са били ефективни. Освен това то показва, че тежестта на астмата не оказва влияние върху решението им да използват билкови лекарства. Освен това то установява, че лошото управление на астмата е свързано с неспазване на предписаната фармакотерапия и неправилна техника на инхалатор.

Проучване също така разкри, че употребата на билкови лекарства за астма до голяма степен не е свързана с етническата принадлежност, пола, възрастта и образователното ниво на пациента. Установено е, че почти две трети (62 %) от пациентите с висше образование са използвали билкови средства. Освен това повече от половината (58 %) от тези пациенти са използвали билките след консултация с билкар.

Безопасност

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при оценката на безопасността на билковите средства за лечение. Например, времето през което са приемани билките, може да повлияе на ефективността на билките. В едно проучване употребата на билки намалява тежестта на астмата при деца, въпреки че изследователите не откриват значителна разлика между децата с и без астма, лекувани с традиционна китайска медицина.

Билките са леснодостъпни и много от тях се отглеждат в задните дворове или домашните градини. Освен това те са евтини и често се намират в супермаркетите. Тези използвани от Западна Индия, често са много разпространени и техните лечебни свойства може да си струва да бъдат проучени. Известно е, че някои от тези билки, като черен пипер и дафинов лист, имат фармакологични свойства.