HP Envy 17 – професионални изяви в домашна обстановка

Пускането на нов продукт в това изключително несигурно време е малко рисковано. Все пак HP прави точно това с новия си лаптоп HP Envy 17.

Марката пуска нова версия на своя ветерански модел лаптоп. Новият продукт е строго насочен към хората, които работят от дома си. Компанията е насочила своите нововъведения към всеки, който се нуждае от мощна машина за забавление и работа от уюта на доамшната атмосфера. Предвид положението на масова изолация, огромен брой души се налага да вършат своите професионални задължения от дома си. До колко обаче това е удобно в голяма степен зависи от използваната техника.

Лаптоп HP

Лаптопът има опции за 4K UHD дисплей и 86% съотношение на екрана към тялото. Устройството е по-малко от предишното поколение Envy 17, а размерът на екрана от 17 инча го прави все още добро средство за многозадачност.

Машината използва процесори от 10-то поколение Intel Core (основата е Core i7-1065G7, работеща на 1.3GHz), до Nvidia MX330 графика. 32 GB DD4 основна памет и опции за съхранение, които включват до 1TB 7200 об / мин SATA твърд диск и 16 GB PCIe NVMe Intel Optane флаш памет или до 1 TB PCIe NVMe TLC M.2 SSD.

Когато творим

Главният технолог за компактни системи в HP заяви, че повечето от потребителите възприемат изразяването и креативността си от първостепенно значение. HP заяви, че 50% от професионалистите работят с 3D технологии за своите задачи, така че разполагането с мощна 3D графика в движение е задължително.

Дори преди пандемията с COVID-19, работните места заемани предимно в творческата сфера бяха тези, които се нуждаеха от възможност за дистанционна работа. Това очевидно се превръща във все по-масово схващане.

Новият лаптоп обещава бърз достъп до вашето съдържание в облака с Wi-Fi 6 и до 10,5 часа живот на батерията (въз основа на показателя MM14). Устройството има клавиатура „всичко в едно“, която включва функционални клавиши за микрофона, затвор на камерата, четец за пръстови отпечатъци, бутон за захранване и HP Command Center. Също така ще предлага гласови услуги на Alexa и Cortana.

Малки тайни

От компанията са решили да вложат допълнително по отношение на сигурността. Всеки знае, че работата от дома носи допълнителни рискове. Лаптопът разполага с непрозрачен затвор на камера за конфиденциалност и специален бутон за изключване на микрофона. Можете също да активирате функция за поверителност на екрана, така че хората, които гледат отстрани, да не виждат какво имате на монитора.

Машината разполага със 17.3-инчов диагонален FHD IPS WLED с подсветка и мултитъч. Активен инфинити дисплей от стъкло. Базовият модел се гордее с 12GB DDR4-3200 SDRAM, 512GB Intel SSD памет и 32 GB Intel Optane памет.

Лаптопът ще стартира с цена от 1,250 долара, а продуктите ще се появят по рафтовете на магазините и онлайн дистрибуторите в края на този месец.