С режисьори като Кристофър Нолан и Куентин Тарантино, носталгията към лентовото кино все някога трябваше да даде резултат. Ето че на Consumer Electronics Show тази година, Kodak показаха свой прототип на нова, модерна лентова камера с много екстри.

Kodak Super 8 е отрочето на дълги разработки и съвместна работа с филмови режисьори. Камерата предлага модерен дизайн и съвместимост с ленти за видео Kodak. Докато снимате въпросното видео, ще имате пълен контрол над картината през дисплей. Джаджата изглежда много удобна и обещава да достави красиви кадри. Всичко това идва в комбинация с микрофон, който записва висококачествено дигитално аудио, което да ползвате за видеото по-късно.

Ако ви е интересно как ще става проявяването на кадрите, чуйте това – Kodak ще приемат негативите от клиенти по пощата и ще ги обработват. След това ще изпращат готовите кадри, отново по пощата, а заедно с тях потребителите ще получават и дигитална версия на видеото.

Новата Super 8 може и да е само прототип, но не се притеснявайте – доставките на камерата започват през есетна на тази година. Ще се предлага в пластмасов вариант, както и премиум такъв с метално шаси. Цените пък ще са между 400 и 750 долара.

Започваме да спестяваме!

kodak-super-8-fim-camera-2016-2

kodak-super-8-fim-camera-2016-3

kodak-super-8-fim-camera-2016-4

* Снимки: Kodak