iOS 17 ще превърне заключените iPhone в интелигентни дисплеи

С всяка следваща версия на Apple потребителите очакват интересни нововъведения. Сега компанията планира да пусне нова функция с iOS 17, която превръща заключените iPhone в интелигентни домашни дисплеи. Интерфейсът ще показва информация като срещи в календара, времето и известия в стила на интелигентен домашен дисплей, когато телефонът е заключен и позициониран хоризонтално.

Програмата ще работи подобно на умните домашни устройства на Google и Amazon. Идеята, която стои зад интересното приложение е да направи iPhone по-полезен. Няма полза от едно устройство, когато не се използва и лежи на бюрото или нощното шкафче. Функцията ще използва тъмен фон с ярък текст, за да улесни четенето от разстояние.

По-големи възможности

Интелигентният дисплей в домашен стил ще се основава на уиджетите за заключване на екрана на Apple, които стартираха миналата година като част от iOS 16. Те позволяват на потребителите да виждат малки части информация, като времето или новини, под часа на заключените си екрани.

Apple работи върху въвеждането на тази интелигентна функция за домашен дисплей в iPad. Все пак компанията не предоставя функциите на iPad толкова бързо, колкото при iPhone. Трябва да имаме предвид, че джаджите за заключен екран на iPhone все още не са налични на iPad.

Локация и мисли

Планира се въвеждане на значителни промени в приложението Wallet на iPhone с iOS 17. Ще има подобрения и към услугите за местоположение. Други промени включват добавянето на специално приложение за въвеждане, което е предназначено да помогне на потребителите да регистрират своите мисли.

Слуховете издават, че Apple работи върху актуализации за SharePlay. Това е функция, която позволява на потребителите да предават поточно телевизионни предавания, филми и музика в синхрон с приятели и семейство, докато провеждат FaceTime разговор.

AirPlay, който ви позволява да предавате поточно или споделяте съдържание от вашите Apple устройства на вашия Apple TV или съвместим смарт телевизор, също ще получи някои актуализации. Технологичният гигант е преговарял с хотели, за улеснение на потребителите да предават видео и аудио на устройства, които не притежават.

За късогледите

Компанията работи и върху технология за проследяване на емоциите. Планира се iPad версия на приложението iPhone Health тази година. Последното ще получи инструменти за проследяване на емоциите и управление на зрителни състояния, като късогледство.

Apple вероятно ще разкрие функцията за интелигентен домашен дисплей заедно с iOS 17 на световната конференция за разработчици на 5 юни. Очаква се технологичният гигант да пусне новите AR/VR слушалки и xrOS, които ги захранват, заедно с нови Mac лаптопи и софтуер.