japan display

japan display

Japan Display обяви, че е разработила Wide Quad HD (WQHD) дисплей с резолюция от 2560 х 1440 пиксела с гъстота на пикселите от 538ppi и, че е готова да започне масово производство през април.

Размерът на дисплея е 5.5 инча, като за неговото производство ще бъде използвана подобрена нискотемпературна полисиликонова технология (LTPS), която позволява ниска консумация на енергия. От Japan Display казват, че през 2014 г. ще пуснат много продукти с WQHD дисплей и не можем да не си зададем въпроса дали няма да го видим в новия iPhone на Apple.

japan display

Според слуховете iPhone 6 ще има две версии – една с 4.7-инчов и една с 5.5-инчов дисплей, който съвпада с това, което представиха от JDI. Размерът не е единствената причина, която прави 5.5-инчовия Quad HD панел на компанията подходящ за следващото голямо нещо на Apple. Този панел съвпада с последната информация, която идва от изданието Nikkei, в която се казва, че Apple ще разчита на Japan Display, както и на други производители, за изработката на дисплеи за предстоящия iPhone.

Nikkei също така казва, че производството на LCD дисплеи за новия смартфон на Apple ще започнат през второто тримесечие на годината (което стартира от април) във фабриката Kameyama на Sharp, завода на Japan Display и неназована фабрика на LG Electronics. Този период също съвпада с обявеното от JDI.

Към момента това са само спекулации, защото няма информация за това коя ще бъде първата компанията, използваща WQHD дисплея на Japan Displey. Предполагаме, че следващия месец ще знаем повече.