ipod-touch

Ако искате да общувате със свои познати или близки и да не се притеснявате, че някой може да ви подслушва, ще трябва да си осигурите средство, което няма да предаде вашите съобщения към трети страни. Това се оказва доста трудно в днешни дни, тъй като голяма част от потребителските операционни системи по някакъв начин имат възможност да получат достъп до данните на ползвателите си. Решението е да се ползва сигурна операционна система и сигурен софтуер, за да се осигури спокойствието на хората.

Оказва се, че подобно устройство е нещо, което познаваме отдавна. Решението е iPod Touch – с правилният софтуер чрез него могат да се изпращат съобщения или да се извършват разговори през криптирани канали. Смартфоните са така устроени, че да предават на най-близката клетка местоположението и други данни, които са свързани с устройството. iPod Touch от своя страна премахва възможността, тъй като не разполага с такъв модем – изобщо не се записват данни за местоположението.

Оказва се, че е възможно инсталирането на програми, които до голяма степен да осигурят анонимност на ползващите устройството. Това би било интересно на много хора, които се интересуват от този тип технологии и комуникация.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS