Вчера ви разказахме за патент на Apple, който показва възможностите на технология за имплементиране на скенер за отпечатъци директно в дисплея. Изглежда iPhone с такива възможности не е много далеч от реалността, или поне така смята анализаторът Минг-Чи Куо от KGI Securities (а той доста често се оказва прав).

Според нова информация от KGI, iPhone 8 ще дойде с тъчскрийн повърхност, която ще замени Home бутона. Възможно е там да се помещава и скенерът за пръстови отпечатъци, разбира се. Както се вижда на графиката по-долу, очаква се този вариант на iPhone 8 да бъде с edge-to-edge дисплей с големина 5.8 инча, от които 5.15 ще бъдат използваеми под формата на екран. Останалата част всъщност ще бъде въпросната тъч повърхност.

Снимка: KGI Securities
Снимка: KGI Securities

Според Куо още, дисплеят на новия iPhone ще бъде OLED, докато големината на смартфона се очаква да е близка до тази на сегашния 4.7-инчов модел. Това ще е възможно заради много тънките безели, които очакваме.

KGI цитират пълната резолюция на iPhone 8 като 2800 х 1242, докато само тази на дисплея (без тъчскрийн повърхността) се очаква да е 2436 х 1125 пиксела.

Куо и преди е споменавал, че според него Apple ще представят OLED iPhone през тази или най-късно 2018 година, като към момента първото е по-вероятно. Освен това от известно време чуваме и че е възможно Купертино да ни зарадват с не два, а три различни модела iPhone 8 тази година — 4.7-инчов и два 5.5-инчови, от които единият със закривен встрани екран. Колкото до големините, може нещата да са малко по-различни предвид излязлата днес информация за 5.8-инчов смартфон без Home бутон.