Снимка: Nodus / Gordon Kelly

Touch ID няма да е част от новия iPhone, който Apple ще представят следващата седмица, казват от The Wall Street Journal.

Слуховете, че Apple ще изостави сензора за пръстови отпечатъци, който за пръв път популяризираха на смартфоните през 2013, се появиха преди месеци. През юли, чухме, че Apple се надяват да заместят датчика за пръстови отпечатъци с лицев скенер, но все още не беше сигурно. Сега Journal изглежда е първият източник, който съобщава, че скенерът за пръстови отпечатъци няма да бъде включен изобщо.

The WSJ заявява, че Apple са се сблъскали с проблеми в производството, тъй като са се опитвали да вградят Touch ID в екрана на новия телефон. Тези проблеми, в съчетание с някои други, свързани с OLED дисплея, очевидно са върнали продукцията обратно в стартово положение. Така че в крайна сметка, Купертино просто са решили да се откажат от сензора изцяло и да разчитат единствено на лицевия скенер за отключване на телефона.

Тези закъснения при производството означават, че iPhone-ът с нов дизайн може да бъде пуснат в доста ограничени количества. Това съвсем не е изненадващо. Като по часовник, всяка година се появяват новини за това как ще има ограничено предлагане на новите смартфони на Apple. Понякога слуховете се отнасят до ограничение на новите цветове, а понякога това просто означава ограничения по време на първите седмици след официалното пускане на устройствата по пазара.

iPhone 8 най-вероятно ще бъде пуснат в продажба малко след iPhone 7S и 7S Plus. Така че дори най-ранните купувачи няма да държат иновативния iPhone в ръцете си в края на месеца, ако не и в края на другия месец.