iphone-6splus

Тим Кук, главният изпулнителе директор на Apple, представи дългоочаквания iPhone 6S Plus с думите „Единственото нещо, което е променено е всичко“. Е, ако трябва да сме точни, дизайнът е запазен, но това е стандартната практика на американската компания при S моделите.

iPhone 6S Plus предлага 5.5-инчов Retina дисплей, като този път за него е използвано по-издръжливо стъкло, кето според Apple е доброто в индустрията. Както се очакваше, смартфонът има и 3D Touch технологията, версия на Force Touch, която по-рано тази година първо беше представена с умния часовник Apple Watch и MacBook.

Чрез 3D Touch потребителите ще имат възможност да „надникнат“ в съдържанието от различни приложения, като това за имейл, а при по-дълго задържане на пръста върху екрана ще се отвори цялото съдържание. Технологията позволява отварянето на нови менюта, активиране на бързи команди и още много други, предлагайки съвсем ново взаимодействие със смартфона.

Като примери на сцената беше демонстрирано как с леко натискане на иконата за камерата се отварят опциите, а при по-силен натиск директно се отваря режимът за селфи снимка. По същия начин 3D Touch работи и с останалите приложения, и то не само тези на Apple. Компанията обяви, че поддръжка на 3D Touch ще имат Instagram, Facebook и други популярни заглавия.

Друга възможност е превключването между приложения – докосване в края на екрана и ще може да видите какво сте отваряли преди това. Във iPhone 6S Plus е вградено и Taptic Engine на Apple за обратна връзка. Всичко това е възможно, благодарение на множество добавени под дисплея сензори.

iphone-6s-m9-chip

Под капака на iPhone 6S Plus се намира новият процесор А9, за който Apple твърди, че е 70% по-бърз от А8, както и 90% по-добра производителност по отношение на графиката. Новото тук е, че за първи път М9 ко-процесорът е вграден директно в чипа. Благодарение на А9, в iPhone 6S Plus Touch ID е два пъти по-бърз.

Подобрение има и в камерите, като основната вече в 12-мегапикселова iSight с TrueTone светкавица, a предната е 5МР FaceTime HD. „Нямаше да добавим пиксели, ако не бяхме сигурни, че ще направим това без компромис с легендарното качество на iSight камерата“, заяви Фил Шилер. Това твърдение беше доказано и с демонстрацията на редица снимки, заснети с новия iPhone. Много от вас ще се зарадват да разберат, че Apple вече е включила и поддръжка на заснемане и обработка на 4К видео.

iphone-5s-6-6s

Друго интересно е и новата функция „Live Photos“, позволяваща на потребителите да правят снимки, приличащи на GIF. Apple обясни, че тук не става дума за видео, а действителна снимка, но с възможност за показване на 1.5 секунди движение и дори звук чрез 3D Touch. Този режим ще е по подразбиране за всички снимки и ще се изобразява като малък кръг в горната част на телефона при отварянето на камерата. Live Photos ще могат да се гледат през Mac, iPad и дори Apple Watch, a по-късно ще се поддържат и от Facebook.

През последните седмици доста се спекулираше за това дали Apple ще добави нов цвят за iPhone 6S и 6S Plus. Е, и това се случи, като новите модели ще са налични и в златисто-розово, както и стандартните сребристо, златисто и астро сиво. Тялото на смартфона е направено от нов алуминий, за който американската компания казва, че е персонализирана изработка.

iPhone 6S Plus ще се предлага във версии с 16/64/128GB вградена памет, a цените съответното са 799/899/999 евро. Предварителните поръчки започват на 12 септември, а ще са в наличност от 25 септември. iPhone 6 и 6 Plus вече са с по 100 долара по-малко.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS