iPhone 6

iPhone 6

Проучванията показват, че потенциалните купувачи на iPhone нямат търпение да получат апарат с по-голям дисплей, а размерът на тази основна част от устройството вече е основен фактор при избора на следващ смартфон.

Същите изследвания обаче твърдят, че дисплеят на iPhone 6 не само ще бъде по-голям, но и по-качествен. G for Games публикува информация, въз основа на източници от китайска верига за доставки, според която следващият iPhone ще работи с нова технология, позволяваща по-бързо реагиране на дисплея и по-добро възпроизвеждане на цветовете, без трептене и размазване.

Чрез нея Apple ще успее значително да намали дебелината на панела, а заедно с това и общата дебелина на устройството, подобрявайки същевременно сензитивността му. Това потвърждава и много от слуховете, които твърдят, че новият 4.7-инчов iPhone 6 ще бъде значително по-тънък от своите предшественици.

Като става въпрос за доставчици, Apple си партнира с LG , JDI и Innolux, игнорирайки Samsung и Sharp. От тези три компании, JDI вече разполага с такъв дисплей, който дебютира в OnePlus One. Панелът разполага с иновативните, динамични технологии CABC и DRAM, които консумират по-малко енергия, когато изображението е статично.

Разбира се тази информация не означава непременно, че iPhone 6 ще има същия дисплей като 5.5-инчовия OnePlus One, но пък от друга страна за втория модел, който се предполага, че компанията ще покаже по-късно тази година, усилено се говори, че ще има 5.5-инчов панел. От друга страна, в края на март JDI представи още по-иновативен дисплей, поддържащ 2К резолюция, така че определено ще бъде интересно да видим подобен в бъдещия iPhone 6.

Дали това ще се случи или не, няма как да знаем, можем само да се надяваме Apple наистина да изненада своите фенове с едно иновативно и качествено устройство, достоен конкурент на съвременните Android смартфони.