ipad-air-2-picture-4

Потребител от уеб-пространството пусна бенчмарк резултати на Apple iPad Air 2 през GFXBench 2.7 (T-Rex и 3.0 Manhattan) програматa и можем да добием представа за кадрите в секунда.

Резултатите показват, че iPad Air 2 е много добър, даже на места и по-добър от обещаващия Tegra K1 чип и неговата видеокарта Kepler, която беше предишният шампион в класацията.

В графиката по-долу можете да видите къде iPad Air 2 е победил и с колко точки Tegra K1 в offscreen тестовете – и двата теста са в 1080p и показват мощта на всеки един от графичните процесори.

Тестът в onscreen режим ни предоставя по-малко кадъра в секундa, поради Full HD резолюцията на Air 2, но таблетът на Apple все пак успява да победи Xiaomi Mi Pad 7.9, който има еднаква резолюция като на iPad-a и последния чип на Nvidia.

Само Nvidia Shield таблетът успява да победи Air 2 на onscreen тестовете. По-важното е че Apple-ският таблет е постигнал невероятни резултати във всички, освен в onscreen Manhattan теста – 30 кадъра в секунда.

Силно се надяваме да видим 64-битовата версия на Tegra K1 много по-добра от 32-битовата в Shield таблета и Mi Pad 7.9. GFXBench също е регистрирал и Nexus 9 (HTC модела на Google с 64-битов Tegra K1 чип) с резултати и в двата теста – T-Rex и Manhattan, но няма никаква информация дали това наистина е той.

tests