След години на проучване интелигентният пръстен на Apple може да бъде факт

Може би Apple не е далеч от представянето на свой собствен интелигентен пръстен след Galaxy Ring, който видяхме през януари. Това може да подпомогне за значително разширяване на пазара на смарт пръстени.

След подаване на много патентни заявки и отхвърляне от Samsung, скоро може да дойде ред на Apple да разшири пазара от преносими устройства. Компанията последователно заявява патенти, свързани с интелигентни пръстени. Това се случва в продължение на няколко години. Напредналото развитие за комерсиализация изглежда неизбежно.

Нови пазари

Apple е изправена пред навлизане в потенциално бързо развиваща се ниша. Глобалният пазар за интелигентни пръстени може да нарасне от $20 милиона през 2023 г. до почти $200 милиона до 2031 г. Това е близо десет пъти в рамките на 8 години.

Като част от растежа се смята, че екосистемата за компоненти, необходими за такъв хардуер, включително биосензори за наблюдение на здравето на потребителя, ще бъде съживена. С приноса си към здравеопазването, смарт пръстените представляват интерес за Apple.

Въпреки това, няма достоверни слухове или изтичане на информация относно предполагаемия интелигентен пръстен, който бихме очаквали скоро в портфолиото от продукти на Apple. Това поставя под съмнение предстоящото стартиране.

Патент на пръстена

Разглеждайки патентите на Apple, можем да открием такъв от ноември миналата година. Той използва интелигентно звънене и безжична комуникация с малък обхват. Това позволява на потребителите да контролират смартфони и други устройства. Като част от този патент, Apple предложи използването на външна лента на пръстена. Тя може да послужи за осигуряване на допълнителни сензорни контроли или въртене.

Интелигентните пръстени се използват за управление на други устройства, заедно с чувствителен на натиск бутон, възможност за контакт с Apple Vision Pro и дори реакция на щракане с пръсти от потребителя.

От идеята до продукта 

Apple е подала много патенти, свързани с интелигентен пръстен през годините. Запознати сме с един от 2015 г. Той представя устройство притежаващо малък сензорен дисплей, акселерометри и жироскоп за разпознаване на жестове. също така наблюдава сърдечната честота, наред с други функции. Идеята за интелигентен пръстен на Apple отива още по-назад във времето, като стигаме до слуховете от 2007 г.

Сегашните догадки може и да не се оправдаят, но като се има предвид обширната история на Apple в проучването на това, което преносимият аксесоар би могъл потенциално да направи, компанията със сигурност има върху какво да помисли.