Ако сте от тези потребители, които имат нужда от много процесорна мощ, то новата линия чипове от Intel е точно за вас. С нея сякаш Intel питат „За какво ви е толкова мощен процесор?“ Отговорът, отново според тях, е че ще можете едновременно да играете тежка игра, да записвате въпросната в 4K докато я стриймвате в 1080p по Twitch… Този тип използване на възможностите на чипа производителите наричат „mega-tasking“.

Бижуто в новата колекция на Intel е безумният десет-ядрен (10!!!) процесор Core i7-6950X, който ще струва скромните 1723 долара. Той работи на 3Ghz и може да бъде буустнат до 3.5GHz. Освен това Intel споменават, че с него ще можете да рендирате 3D материали 35% по-бързо и да работите с видеа в Adobe Premiere Pro с 25% по-бързо.

intel-processor-line-upСпоменатият по-горе чип е част от семейството Broadwell-E (или Extreme Edition), в които има още няколко по-евтини процесора. Най-евтиният е Core i7-6800K, чийто шест ядра работят на 3.4GHz. Той струва само 434 долара. Най-хубавото е, че процесорите от тази нова линия ще са напълно съвместими с X99 чипът, така че ако притежавате процесор от предишното поколение Haswell-E, няма да има нужда да сменяте дънната си платка.

1 коментар

Comments are closed.