По-тънък дизайн и титаниеви рамки

Всяка следваща година с нетърпение очакваме реализирането на новите модели iPhone. С наближава на конкретната дата изтича все повече информация, която обнадеждава потребителите. Изглежда предстоят някои големи промени в стандартната гама на iPhone. Серия 15 може да пристигне с титаниева рамка, по-тънък дизайн и повишена цена.

Очаква се някои големи промени да дойдат в тазгодишната гама на iPhone 15 Pro. Почти сигурно е, че иновациите ще доведа и до повишаване на ценовия диапазон. Ето малко информация за това, какво да очакваме, когато следващата гама iPhone бъде обявена след малко повече от месец.

Как ви се харесва?

Новите модели Pro ще се доставят с титаниеви рамки, вместо от неръждаема стомана. Това не само ще ги направи по-здрави, но и по-леки. Техните екрани също ще бъдат снабдени с по-тънки рамки. Това ще се случи благодарение на нова технология за дисплея, свиваща размера на черната рамка с около една трета. Също така превключвателят за заглушаване може да бъде изместен от персонализиран бутон и портът Lightning да бъде заменен с USB-C.

Всичко това обаче няма да остане без промяна по отношение на стойността. Очаква се увеличение на цените. Някои надеждни анализатори предсказват, че можем да се подготвим за повишение с до $200, особено когато става въпрос за модела Max.

Apple Watch

Споменават се още две големи надстройки за устройствата на Apple тази година. Възможно е стандартният модел iPhone да се откаже от нивото в полза на Dynamic Island, което ще го изравни с Pro моделите. Последните слухове предполагаха, че ще остане на 60Hz честота на опресняване, вместо 120Hz като при всички по-скъпи телефони и дори тези с Android на конкурентна цена.

Следващият процесор на Apple Watch S9, ще има значително увеличение на производителността. Последното такова беше отбелязано при моделите от 2020 г.

Apple обикновено обявява новите си iPhones и Apple Watches в средата на септември. Те ще се изправят срещу иновативната гама сгъваеми и обръщащи се телефони на Samsung, които бяха актуализирани неотдавна. Остава клиентите да преценят, коя джаджа е подходяща за тях и за какво си струва да си похарчат парите. Така или иначе новостите няма да спрат да ни изненадват, но доколко са ни необходими е съвсем отделен въпрос.