Имаме добри и лоши новини за продължението на “Денят на независимостта” (Independence Day) на Роланд Емерих. Първата хубава новина е, че продължение ще има. Интересното е, че ще бъде в две части, именувани съответно Independence Day Forever, part 1 и part 2.

ВИЖ ОЩЕ: МАЙКЪЛ ФАСБЕНДЕР ЩЕ ИЗИГРАЕ РОЛЯТА НА СТИВ ДЖОБС

По одобрение на Fox, първата част ще дебютира през юни 2016 година. По филма вече се работи, като сценарият се пише от Картър Бланчард, който не е известен с никой голям проект до момента. Според IMDb, героите са по идея на Дийн Девлин, което означава, че отново в ролите ще видим познатите ни досега Бил Пулман, като президента, може би също Джеф Голдблум, а защо не и дъщерята на президента, изиграна от порасналата вече Май Уитман. Тук идва и лошата новина, а тя е, че най-вероятно няма да видим Уил Смит в ролята на капитан Стивън Хайлър. За някои това може и да звучи като добра новина, тъй като играта му в някои филми от последно време може да се счете за слаба. Времето обаче ще си покаже.

Independence Day не е най-силният филм филм на Емерих, не е и невероятна класика в историята на sci-fi киното, но е запомнящ ще (още си спомням как съм го гледал на VHS когато бях дете), а и режисьорът се е излагал с доста по-слаби филми (визирам “2012” и “Годзила” от 1998 година). Да се надяваме този път да се е поучил от грешките си и да представи един достоен за XXI век научнофантастичен филм.

Само не знам каква е тази мания на режисьорите в последно време да разделят филмите си на “част първа” и “част втора”. Дано в случая това да значи наистина голям сценарии и история, а не просто поредната стратегия за повече публичност и пари.