RED току-що обявиха, че навлизат на пазара за смартфони с първото си творение — RED Hydrogen One. Все още нямаме кой знае колко информация за устройството, освен че то ще дойде с 5.7-инчов “холографски дисплей”. Какво точно е това също нямаме идея, но от RED споделят, че чрез нанотехнология джаджата може да превключва “безпроблемно между традиционно 2D съдържание, холографско multi-view съдържание, 3D съдържание и интерактивни игри”.

В описанието, дисплеят на Hydrogen One е представен като такъв, който предлага възможност за гледане на 3D съдържание без нужда от очила. Дали ще има нещо общо и с технологията при неуспелия Amazon Fire Phone, още е рано да се каже.

Освен всичко останало, възможностите на смартфона от RED включват автоматично превръщане на стерео аудио към някакъв тип surroun sound. Освен това джаджата ще поддържа и модулни добавки подобно Moto Z и новия смартфон на Анди Рубин Essential.

На страницата на смартфона той вече може да бъде поръчан предварително, като цената му е 1195 долара за алуминиевата версия и цели 1595 долара за този с титаниев панел. За доставки още е рано да се говори, като от RED споделят също, че не могат да гарантират дали дизайна няма да се промени преди официалната премиера.

Очакваме Hydrogen One да поддържа още USB Type-C, microSD карти памет и да може по някакъв начин да се свързва с кино камерите на компанията. И да, ще има и аудио жак.