Китайският производител Huawei обяви, че новият флагман на компанията – Huawei Mate 20, ще бъде представен официално на 16 октомври в английската столица Лондон.

Китайците съобщиха новината чрез социалните мрежи, поствайки и красив колаж на Лондон, редом до голямата новина.

Специалното на случая е, че това ще бъде първият телефон на Huawei, “екипиран” с новия процесор Kirin 980. Наскоро в Берлин от компанията обявиха, че Kirin 980 е по-бърз и по-добър от основния си конкурент Qualcomm Snapdragon 845. Тук обаче е момента да припомним, че поне засега, тези твърдения не са потвърдени от независими източници.

Подобно на Samsung, Huawei има две линии с флагман устройства – сериите P и Mate. Mate смартфоните са традиционно малко по-големи като размер, а по отношение на хардуера, Huawei снабдява и двете линии с най-доброто.

Базирайки се на предишни слухове и информация, можем да очакваме Mate 20 да има 6.3-инчов AMOLED екран, 4,200mAh батерия, 6GB RAM и 128GB памет. Освен това, очаква се да бъде налична и функцията за безжично зареждане на телефона.

Друг от флагманите на Huawei – P20 имаше тройна задна камера, като е напълно възможно и Mate 20 да последва същия пример. Колкото до софтуера, най-вероятно Mate 20 ще бъде снабден с операционна система Android Pie.

От компанията вече обявиха по-скромния откъм възможности Mate 20 Lite, който ще пристигне при нас с двойни предна и задна камера, процесор Kirin 710, 4GB RAM, 64GB памет и 3,750mAh батерия.

Според някои слухове, Huawei ще представи и модела Mate 20 Pro, който би могъл да разполага с по-масивен 6.9-инчов екран. Не се изключва и представянето на версия Mate 20 Porsche.

В началото на миналия месец изпълнителният директор на Huawei Хауърд Ю заяви пред медиите, че целта на китайската компания е да достигне позицията на лидер в глобалния пазар през следващата година.