Huawei Mate S не беше единственото важно нещо, представено на събитието в Берлин. Компанията също така показа своя първи умен. Huawei Watch е изискана джаджа, която е вдъхновена от класическите швейцарски часовници. За разлика от тях обаче тази тук може да се свързва с iOS устройства, благодарение на последната версия Android Wear, с чиято помощ машинката работи. Huawei представиха часовника си в класно ревю, на което всички бяхме свидетели. Освен това, за рекламната кампания на аксесоара са били наети модният фотограф Марио Тестино и фешън иконите Карли Клос (от Victoria’s Secret) и Шон О’Прай.

huwei-watch-event-picture-4

Huawei Watch наистина е изискан умен часовник. Дизайнът му е от полирана неръждаема стомана, а каишките, които са в комплект с него, са коя от коя по-приятни. Но това не е нещо ново в света на носимите аксесоари. По-важни са нещата, които го отличават от останалите. На първо място това е формата и големината му – класическо кръгло лице, помеснето в кутия с диаметър 42 милиметра. Това прави Huawei Watch приятен на вид на каквато и да е ръка – била тя по-тясна, или пък голяма. А екранът му? Той е от обработен сапфир-кристал, което още повече го доближава до изисканите часовници със швейцарски произход.

С една дума искам да кажа това, което сами Huawei потвърдиха – Huawei Watch е устройство, което се стреми да размие границата между умен аксесоар и класически такъв. Можете да го носите с всякакво облекло и да изглеждате добре. За това допринася и стандартната ширина на лъга на часовника от 18 милиметра – всякакви каишки с тази ширина могат да се използват за носене на часовника, просто посетете най-близкия часовникарски бутик.

huawei-watch-event-picture-3

Как ще се приеме Huawei Watch от потребителите и ще се наложи ли компанията като производител на сериозни умни часовници? Това е целта им, но ще разберем дали са успели съвсем скоро. Хубавото за феновете на китайската марка е, че този часовник ще бъде наличен и в България. Така че се надяваме съвсем скоро да ви покажем нещо повече и от него. До тогава обаче няма кой знае какво повече да кажем за него. Определено устройството е красиво и със сериозни претенции да се превърне в един от добрите умни носими аксесоари на пазара. Функциите му, като възможност за връзка с Bluetooth слушалки и слушане на свалена музика, само могат да допринесат за това. Все пак те ще улеснят тези, които обичат да тичат сутрин. Отгоре на всичко, това е само върхът на айсберга, показващ се над водата. Кой знае докъде стига той?

Huawei определено изненадаха с това, което ни показаха на IFA тази година. Макар че все още не са напълно доказана в бизнеса с мобилни телефони и аксесоари марка, те имат възможността да се издигнат още повече. Смелостта не им липсва, трябва им само малко увереност и те ще са на път към върха. Дали Huawei Mate S и Huwei Watch са стъпки в правилната посока, ще разберем съвсем скоро, когато ги разглезаме отблизо.

huwei-watch-event-picture-5

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS