nexus-htc

HTC Volantis е много вероятно да бъде следващият Nexus таблет, става ясно от нова информация, разкриваща спецификациите на устройството. Твърденията, че Google ще си партнира с тайванската компания за предстоящия представител на бранда Nexus, а не с Asus, които произведоха Nexus 7, се появиха още в началото на тази година.

Малко по малко слуховете за устройството се натрупваха: наскоро чухме, че кодовото му име е Flounder, но според най-новата информация явно ще е Volantis, а на пазара ще бъде представен като Nexus 9. Техническите детайли потвърждават, че таблетът ще бъде с 8.9 инчов дисплей, но резолюцията е малко странна: 2048×1440 (281ppi). Това би било различно от предишните Nexus таблети, които бяха със съотношение 16:10, и по-близо до пропорциите на iPad, макар че не е точно 4:3.

Според най-актуалното инфо Nexus 9 или HTC Volantis (ако се окаже вярно названието) ще бъде с Nvidia’s Tegra K1 64-bit чипсет, 2GB RAM и 16 или 32 GB вътрешна памет. Задната камера ще е 8MP с оптична стабилизация на изображението, а предната – 3MP. Стерео високоговорителите ще се намират отпред, конструкцията ще е алуминиева, размерите на устройството ще са 22.63×15.19×0.79cm, а теглото – 418 г (или 427г с LTE).

Очакваната цена на таблета е $399 за 16GB модел и $499 за 32GB. Според всички информации той няма да излезе преди есента и дори да сте от най-нетърпеливите, засега ще трябва да се задоволите с предположението как ще изглежда устройството, което са изработили от Android Police на база на най-новите разкрития.

htc-volantis-nexus-