HTC One (E8)

Новият смартфон на HTC One (E8) бе изключително добре приет в Китай. Компанията успя да продаде 50 000 бройки за първите 15 минути.

htc_one_e8Източната страна за момента е единственият пазар, където устройството се продава, и по-всичко изглежда, че HTC са направили правилен избор. Досега бяхме виждали подобни рекорди от компании като Xiaomi, които предлагат отлични смартфони на конкурентни цени, но обикновено имат ограничен инвентар.

HTC One (E8) бе представен в началото на този месец. Устройството може да бъде оприличено като пластмасова версия на флагмана HTC One (M8). Смартфонът запазва дизайна на M8 заедно с отличните BoomSound стерео говорители на предния панел, но вместо от алуминий е изработен от поликарбонат. E8 използва традиционна 13-мегапикселова камера вместо двойния UltraPixel сензор в One (M8). С това разликите между устройствата се изчерпват, а останалите характеристики на One (E8) не отстъпват на топ предложенията от други компании. Устройството има 5-инчов (1080p) дисплей и използва топ процесора Snapdragon 801, в комбинация с 2 GB рам, 16 GB основна памет и поддръжка на MicroSD карти до 128 GB. Допълнителен бонус за китайския пазар е, че HTC One (E8) работи с две сим карти.

Главната причина, поради която HTC One (E8) е по-предпочитан от устройства като HTC One (M8) и Samsung Galaxy S5, е неговата цена. Смартофонът струва приблизително $450, или два пъти по-малко от One M8 и Galaxy S5. Надяваме се скоро да видим и европейска версия на устройството.