HTC-Grip-event

Джеф Гордън обеща, че ще има изненади от HTC на тазгодишния Световен мобилен конгрес. Не видяхме така спекулирания One M9 Plus, но за сметка на това тайванската компания най-накрая сложи край на чакането за носимо устройство, представяйки първия си продукт в тази категория – HTC Grip.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Всички очаквахме умен часовник с Android Wear, но вместо него получихме фитнес тракер с GPS, който е разработен в съвместно партньорство с Under Armour, чиято система UA Record ще бъде използвана, за да проследява различните физически активности на потребителя.

HTC Grip е с матирано черно покритие и извит дисплей. Може да се каже, че това устройство е хубрид между Nike  FuelBand 2 и Microsoft Band. Grip идва с пет сензора, които ще събират информация за вашите тренировки. Един от тях е GPS, който винаги ще бъде полезен за тези от вас, работещ заедно с крачкомер. Режимът „multi-sport“ ще може да следи няколко различни активности – от тичане до каране на колело. Grip е оборудван със 100 mAh батерия, като HTC заявиха, че носимото устройство ще издържа до няколко дни работа с едно зареждане – това без включен GPS. Решите ли да го използвате ще имате на разположение само около 5 часа.

„Просто казано, Grip ще ви тренира така, сякащ имате цял екип от професионални треньори до вас през цялото време“, заяви главният изпълнителен директор на HTC Питър Чоу.

Лошата новина е, че за момента технологичната джаджа ще бъде налична само на територията на САЩ, но от тайванската компания най-вероятно ще го предлагат и на други пазари по-късно тази година. Стискаме палци.

B_BYtXoWwAAKDMT

B_BZKlzWkAAjOCA