Тази седмица HTC обяви новия си флагман One A9, който е с подобрен дизайн, хардуер и софтуер. Разбира се, не се забавиха и коментарите от медии и потребители за голямата прилика между смартфона на тайванската компания и този на американския гигант Apple.

Пред китайскoто издание „Wanr China Times“ президентът на HTC за Северна Азия коментира критиките за копирания външен вид, заявявайки че HTC първа е предложила изцяло метален дизайн с пластмасовите ленти на гърба на устройството, при това още с One M7. Това респективно означава, че Apple е копирала идеята в iPhone 6, а One A9 е просто еволюция в дизайнерския език на HTC.

Напомняме, че HTC One A9 е с 8-ядрен процесор Snapdragon 617, 2GB/3GB RAM, 16GB/32GB вградена памет, слот за microSD карта и 13-мегапикселова основна камера.

Вие съгласни ли сте с HTC или смятате, че тайванската компания е копирала Apple?

5 Коментари

  1. Тези грозни линии (извитите) който ги има при iPhone 6 при HTC ги няма. Реално айФона в горната и долната част на гърба изглежда все едно за пластмасата си залепил 2 ламаринки.
    Да смятам, че А9 е запазил типичното за HTC излъчване погледнат в гръб. Предната част обаче е манджа.

  2. Това обвинение е нелепо, недоказано и дори смехотворно! Ако HTC първи са проектирали този дизайн, защо не са го наложили още с появата на One M7 ? И изведнъж една година и малко след дебюта на iPhone 6, от Тайванската компания установиха, че дизайна им е копиран и наложен в iPhone! По-абсурдно твърдение не бях чувал! Колкото до металния корпус, когато iPhone правеха смартфони с метален корпус, HTC не са подозирали за тази иновация и продаваха пластмасовите си сапунерки.

  3. Палячо, я фани и се скрий. Първо, айФон не правят телефони, нито смартфони. И никога не са правили. Дело са на Епъл. Второ, погледни М7 и сИфон 6. Сега, така като те гледам, си гнусно апле фейнбойче и няма да видиш нищо. Но за обеквтините хора (малко останали по тоя свят) те са 1:1. Защото са. О да, логото на HTC е център и и има Бийтс Аудио в долния край, а при епъл логото е по-нагоре и няма такова лого ? А и надписите на М7 са под долната пластмасова лента, на ифона са отгоре. Стига глупости. И като са правили джелезни ифони през 2007, когат хтц си „продаваха пластмасовите .. сапунерки. “ не си ползваха джелезото от 2008 до ’12 ? А бе паляк ? Такива като тебе сте най-смешните и долнопробни мишки в интернет.

  4. За отзад съм съгласен, но отпред хтц са копирали айфон 6. 😉

  5. много си страшен.Нещо не се защити.Чисто копие на 6-цата

Comments are closed.