HTC се опитват да спасят компанията от финансовите затруднения, в които е затънала напоследък. Едно от нещата, които тайванците направиха наскоро, бе да намалят перманентно цената на HTC Vive с 200 долара, така че да направят джаджата по-достъпна. Това обаче изглежда не е достатъчно.

Към момента те обмислят два основни варианта — да променят насоката на Vive бизнеса, или да го продадат изцяло. Трети, не чак толкова вероятен вариант, е да продадат цялата компания.

Въпросът обаче е кой би купил HTC и целия им бизнес (смартфони + Vive)? За това по-логично е да разграничат двете си продукции и да продадат само едната, което и твърдят че може да стане от Bloomberg.

Макар HTC U11 да получи добри ревюта, смартфонът се затруднява при продажбите, което е по-трудно и предвид това, че устройството не се продава от всички оператори в САЩ. Предишният им основен модел обаче, HTC U Ultra, не получи задоволителни оценки и изобщо не се предлагаше в САЩ.

За сравнение, HTC Vive се радва на добри продажби. Само за първото тримесечие на тази година са отчетени над 190 000 продадени устройства. Това обаче явно не е достатъчно. Сега HTC се подготвят да представят автономен Vive в Китай, както и устройство, поддържащо Google Daydream VR, по-напред в бъдещето.

Продължаваме да следим развитието на ситуацията.