Най-голямото предимство на един таблет е, че е голям и може да правите някои неща на него, като писане или гледане на филми много по-лесно. В последно време тези устройства стават все по-подходящи и за бизнес и HP определено планува да се възползва от това. Компанията пусна няколко таблети от различни класове с идеята да предложи по нещо за всеки, който иска да използва мобилно устройство от този клас.

ВИЖ ОЩЕ: КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ SONY XPERIA Z4

Започваме с най-интересното, а именно двата Android таблета. Първият е Pro Slate 12, който предлага 12.3-инчов дисплей, а Pro Slate 8 е със 7.9-инчов. По отношение на хардуера компанията е добавила Snapdragon 800 и 2GB RAM и в двата. Като основна разлика може да отбележим резолюцията, която при Slate 8 е 2048 x 1536 пиксела в съотношение 4:3, докато Slate 12 предлага 1600 x 1200 резолюция. И двете машини работят с Android KitKat и предлагат богат набор от допълнително инсталирани приложения на HP. Като цяло компанията има намерението да предложи комплект от бизнес аксесоари и това да са си бизнес таблети.

[rquote]Duet Pen стилусът е може би единственото интересно нещо, което си заслужава[/rquote]Другa забележителнa черта на тези таблети е, че те са в комплект с нов Duet Pen стилус, който ви позволява да пишете върху всякаква повърхност, като след това написаното автоматично се появяват на вашия таблет. Това е супер яко и ще е от голяма полза на студенти или хора, които си водят много важни бележки. За съжаление обаче двата таблета не са много евтини. Slate 8 ще се продава за 449 долара, а Slate 12 за 569 долара.

HP също така представи и един 8-инчов Windows таблет, за който се твърди, че ще има много по-широко приложение. Pro Tablet 408 работи с 1.33Ghz Intel Atom процесор. Той има разделителна способност от 1280 x 800 пиксела, 2 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Той също бе обявен вчера, но ще е на по-ниска цена, отколкото на новите Android модели, а именно 299 долара.

HP също така представи и два таблета, които отново ще имат стилус, макар че той няма да е Duet Pen. Става дума за Pro Tablet 10 EE и Pro Slate 10 ЕЕ, които работят с Windows 8 и Android. Имайки предвид параметрите и функционалностите им, те може би спадат към потребителите, които все още са в училище или са студенти. Двете устройства работят с 1,33 GHz Atom процесори, включват 1GB оперативна памет и са с 10.1-инчови дисплеи с 1280 х 800 резолюция. Въпреки че HP специално е проектирала тези таблети за употреба със стилус, след като те дори имат вграден слот за него, той се продава отделно, което определено е глупаво.

Pro Slate 10 ЕЕ ще може да го намерите за 279 долара, докато Pro Tablet 10 EE ще се продава за 299 долара и това е само за клиенти на HP, които са в образователната сфера. За всички други цената е 349 долара.

Финално от HP имаме и Elite X2 1011, който е нещо смесено между таблет и лаптоп за бизнеса с 11.6-инчов дисплей. Elite X2 1011 е с няколко различни версии на хардуерната конфигурация. Единият е с 800 MHz, докато другият 1.2GHz. Вътрешната памет е съответно 4GB и 128GB за съхранение, а резолюция е 1366 х 768 при по-слабия модел и 1920 х 1080 при хай-енд версията. Док клавиатура е включена и добавя допълнителен капацитет на батерията, а именно 2-клетъчна, 33WHr и 6-клетъчна, 21WHr. Цените и тук няма да са много ниски, като премиум версията ще е около 899 долара.

Освен всичко, което изброих до този момент, HP също така представи и един таблет за здравните специалисти и нова версия на своя ElitePad 1000 Windows таблет.

Като цяло компанията се е постарала да задоволи почти всички сектори и да предложи нещо интересно, но може би не се е съобразила много с цените. Някои от таблетите са много примамливи, но на фона на конкурентите може и да не успеят да напавят много продажби, ако не обмислят сваляне на цената. От всички разновидности, версиите с Duet Pen стилуса може би са най-интересни, защото именно той придава няколко функционалности, които правят таблетите униклни. Дали това обаче е достатъчно остава да разберем.