honda-electric-motorcycle

Honda отново се захваща да работи по електрически превозни средства и в частност мотори. Тази информация стана ясна от най-новия годишен план, който компанията разкри тези дни. Искам да подчертая, че думата “пак” в заглавието е ключова. През 1994 г. японците произведоха ограничено количество електрически скутери, които бяха предоставени за ползване на правителството и местните общински служители. През 2012 г. видяхме концепциите EV-Neo и RC-E (на снимката по-горе), които така и не бяха разработени за пазара.

За разлика от Harley-Davidson, Honda или не смята да прави електрически мотори за масова употреба, или няма доверие на тази нова и толкова нужна технология. И все пак, част от годишния план, гласи: “Вече се разработват електрически мотори за пазара, които да посрещнат нуждите на хората в Япония (на база “под наем”) и Китай”.

Компанията смята, че ще може да е готова с електрическите двуколесни возила през 2018 г., но това не е особено успокояващо. Отново обърнете внимание на цитата – в Япония моторите ще бъдат “под наем”, което ще рече, че никой няма да може да си купи такъв. Вероятно ще можете да взимате електрически мотори Honda под наем за предвижване из града и нищо повече. Колкото до това, че липства споменаване на европейския или американския пазар, мисля няма нужда от коментар.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS