Помните, когато преди около две седмици ви съобщихме как първите епизоди от новия сезон на „Игра на тронове“ (Game of Thrones) изтекоха в интернет и то преди премиерата на първия такъв. Това беше сериозен удар под кръста за студио HBO и те са твърдо решени да се борят.

Според последни новини за първото тримесечие на тази година телевизионното шоу е било изпиратствано 7 милиона пъти. Това е огромен скок нагоре, след като миналата година бройката беше 8 милиона, но за 12 месеца. Това е логично – „Игра на тронове“ е един от най-популярните сериали в историята на телевизията и може би най-гледаният такъв на HBO, като оглявява трите най-пиратствани сериали заедно с „Живите мъртви“ (The Walking Dead) и „В обувките на Сатаната“ (Breaking Bad).

И всичко това твърдо е убедило HBO да се бори с пиратството, въпреки че тази борба не може да бъде спечелена. От тук нататък студиото няма повече да дава никакви DVD-та на рецензенти преди премиерите на епизоди за „Игра на тронове“. Говори се, че мярката всъщност ще засегне всички сериали на HBO. Единственият начин да гледате „Игра на тронове“ по-рано от премиерата на даден епизод ще е специален защитен стрийминг през сайта на студиото и HBO GO. Както казах обаче, това надали ще спре пиратите…

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS