В последно време попадахме на множество спекулации относно предстоящите смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL на Google, но поне досега датата на тяхното официално представяне оставаше мистерия. Благодарение обаче на журналистите от Bloomberg, до голяма степен вече е ясно кога американската компания ще представи следващите си устройства.

Според източници на Bloomberg, това ще се случи на 9 октомври (четвъртък) в Ню Йорк. Освен новите Pixel 3 и Pixel 3 XL, очаква се Google да представи още Pixel Watch и нов Pixelbook. Или иначе казано, почитателите на хардуера на Google ще има какво да видят. Любопитно е, че Google променят локацията на своята презентация, имайки предвид, че предишните Pixel устройства бяха представени в Калифорния.

Имайки предвид, че Bloomberg обикновено са прави, когато съобщават нещо подобно, то нямаме причина да не им вярваме. Тъй че да – отбележите си датата 9 октомври, защото тогава ще можем да видим какво са свършили от Google.

Разбира се, тепърва предстои новината да бъде потвърдена и от самите Google. Компанията отказа коментар на новината на Bloomberg, но и не отрече тяхната информация.

А колкото до самото събитие, трудно Google ще ни изненада с нещо неочаквано, особено по отношение на новия Pixel 3 XL. Вече успяхме да видим лийкнати изображения на устройството от всички ъгли. Знаем, че то ще включва ъпгрейдната предна камера, както и обичайните подобрения. И двата Pixel 3 телефона ще достигнат до нас с операционна система Android 9 Pie.

Тайната около по-големия Pixel 3 XL е до такава степен разкрита, че в онлайн пространството дори се появи видео, показващо разопаковане на машинката.

Но защо Pixel XL 3 стана жертва на подобно изтичане на информация?

Наскоро 9to5Google информира, че откраднати бройки от телефона дори са достигнали пазара на черно в Украйна, където се продават на цена от 2000 долара. От Google отказаха коментар и по този въпрос, но най-вероятно компанията вече прави разследване на казуса.

За успокоение на американската компания, поне засега по-малкият Pixel 3 все още крие повече тайни преди официалното си представяне.