nexus-huawei

Наскоро се появиха слухове, че Google може да се обърне към Huawei и китайската компанията да бъде производителят на следващия Nexus. Тази информация не беше потвърдена официално, а малко след нея започна да се спекулира, че Huawei и LG ще бъдат хардуерни партньори при изработката на новото устройство.

Виж още: Ето защо HTC One M9 е с дизайна на One M8

Сега друг източник твърди, че Google е избрала Huawei. Този път данните идват от Кевин Янг, директор на iSuppli, китайска анализаторска фирма. Според него няма никакво съмнение, че създателят на Ascend Mate7 и Ascend P7 ще бъде отговорен за хардуера в портфолиото на Google за 2015 г.

Най-вероятно Google ще се спре на компания, която може да произведе свои чипове, а Huawei е напълно способна на това със своята линия Kirin процесори. За момента все още не се знае за кое устройство става дума – таблет или смартфон. Трябва да приемете информацията за следващия Nexus с доза съмнение, докато Google официално не потвърди плановете си.

Сподели
Предишна страницаBugatti Veyron Grand Sport Vitesse „La Finale“ е краят на всичко
Следваща страницаUbuntu Phone дебютира на MWC 2015
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.