nexus_6_2

От известното време знаем, че Google подготвя нов смартфон – Nexus 6, и че той ще бъде изработен в партньорство с Motorola. Преди няколко дни видяхме първото компютърно генерирано изображение, както и снимка на реалното устройство. Колегите от Android Police са успели да се сдобият с нови снимки, които за първи път показват работещ Nexus 6.

Според източника смартфонът е бил случайно забелязан в ръцете на пътуващ в градския транспорт. Устройството е покрито със силиконов кейс, но въпреки това се забелязват няколко интересни детайли за новия Nexus 6. Макар и да няма база за сравнение, съдейки по начина, по който човекът държи апарата, безспорно става въпрос за голям смартфон – това съвпада със слуховете за 5.92-инчов дисплей. На предния панел забелязваме и две метални „решетки“, зад които най-вероятно стоят стерео говорители. Но това не е съвсем сигурно, тъй като и новият Moto X има подобен дизайн, но при него говорителят е само един.

nexus_6

Бутоните за управление на звука и бутонът за включване/ изключване са преместени почти в средата на рамката, за улеснение при работа с устройство с такива размери. Смартфонът безспорно използва Android L, съдейки по навигационните бутони и новите икони в статус лентата. Традиционното кръгло лого на Motorola, както и няколко други идентификационни знаци на предния панел са замаскирани, най-вероятно с цел да се защити самоличността на източника. Практиката при тестването на подобни прототипи е те да бъдат номерирани, което служи основно за тестови цели, но и помага при намирането на „източника“ при подобно „изтичане“ на информация. Ако въпросният източник се идентифицира, последствията могат да бъдат много сериозни.

Що се отнася до техническите характеристики, Nexus 6 най-вероятно ще използва Qulacomm Snapdragon 805 процесор с 3 GB рам и 32 GB основна памет. Почти 6-инчовият дисплей ще има QHD резолюция (1440 х 2560 пиксела). Камерата на смартфона ще бъде 13-мегапикселова с двойна LED светкавица и оптична стабилизация на изображението.

Според последна информация може да очакваме премиерата на Google Nexus 6 още този месец, а продажбите ще започнат в началото на ноември.