google maps world cup

Само след седмица целият свят ще е футбол, а Бразилия ще прикове погледите на милиарди зрители с мачовете от Световното първенство. Да го посетите на живо сигурно е мечта и на много от вас, но заради прекалено големите разходи по-вероятно е да си останете вкъщи и да го гледате по телевизията. Това обаче не означава, че не можете да се потопите поне в част от магията на първенството благодарение на Google Maps.

Google пуснаха вчера специално посветен на Световното пакет в Google Maps Street View. Функцията ви позволява да разгледате и не само отвън, но и подробно отвътре всички 12 стадиона, на които ще се играят двубоите – от чисто новия прелестен бял Арена да Амазония в сърцето на Амазонската джунгла до Маракана в Рио де Жанейро, разположен във вечно забързания и пълен с народ мегаполис.

Разбира се, можете да се разходите и по улиците на различните градове-домакини на футболните срещи, които вече започват да се пълнят с традиционно пъстрите тълпи, облечени в цветовете на различните нации. Или пък да посетите, макар и дистанционно, някои от най-известните и привлекателни за туристите забележителности в Бразилия – като намиращият се на границата с Аржентина национален парк Игуасу, например.

А за онези щастливци, които все пак ще видят на живо поне няколко гола на Световното, Google обновяват мобилното си приложение, като включват пътнически указания за градовете домакини на първенството, както и карти на повече от 100 обекта на закрито в цялата страна, включително летища и търговски центрове.