google-glass-2

Google ще пусне нов модел на Google Glass през 2015 г., който ще бъде с Intel чип и ще предлага по-дълъг живот на батерията, в сравнение със сегашната Explorer Edition, пишат от The Wall Street Journal.

ВИЖ ОЩЕ: MEIZU РАБОТИ ПО НОВ СМАРТФОН ОТ ВИСОК КЛАС

Google Glass вече получиха няколко малки ъпгрейда, като съвместимост с диоптрични лещи, двойно повече оперативна памет и добавяне на гласови команди, с което почти се премахва нуждата от ръчно контролиране, но нов процесор говори за по-сериозни планове от страна на Google.

До този момент отблъскващи за потребителите бяха краткият живот на батерята и високата цена на умните очила. С по-модерен процесор и обновен дизайн, технологичният гигант може да привлече техния интерес. Изглежда, че от Intel са по-заинтересовани от промотирането на Google Glass като помощник на работното място.

WSJ съобщава, че партньорството на двете компании включва маркетингова стратегия за навлизането на умните очила в болничните мрежи, както и тези на други производители, като така ще се развиват нови възможности за използването на Google Glass. Все още не е ясно кой Intel чип ще се използва за захранването на новия модел, но се предполага, че ще е този, който беше използван за гривната MICA на Intel.

Носимото устройство на Intel обещава работа до два дни, което, ако бъде приложено и при Google Glass, ще доведе до двойно повече живот на батерията. Това съответно може да привлече повече потребители, увеличавайки продажбите на устройството.