Отдавна чакаме момента, в който Google ще комбинира Android и Chrome OS и може би най-вероятно компанията ще ни се отплати за времето, на идващото хардуерно събитие на 4 октомври.

Според Android Police, Google ще пусне нова своя операционна система, която в момента е с прякор “Andromeda”. Тя ще бъде комбинация от двете главни софтуерни платформи на компанията.

Не се бъркайте обаче, че Andromeda има нещо общо с проекта на компанията, който смята да донесе на Chrome ОS приложения на Android. Всъщност Andromeda е точно обратното. Тя ще бъде базирана на Android и ще има само някои от добрите черти на Chrome OS. Също така няма нищо общо и с очакваната Fuchsia OS, която е фокусирана върху IoT устройствата.

Компанията се очаква да обяви също нов лаптоп с кодово име “Bison” и прякор Pixel 3. Устройството няма да се продава като Chromebook, а като отделна единица.

Слуховете за спецификациите на лаптопа са, че ще прилича на Surface Book на Microsoft. Ще бъде 12.3 инча и се очаква да има таблетен режим и стилус. Относно вътрешността може би ще има два модела. Единия с Inter m3, а другия с i5 Core процесор с 32 или 128GB и 8 или 16GB RAM. И всичко това ще се побира в устройство по-тънко от 10мм.

Каквото и да ни покажат Google на 4 октомври то ще е забележително:

tweet-google-osСъвсем скоро ще разберем и какво точно ни е подготвила компанията. Ние нямаме търпение, а вие?