GooglePurchasesThumb

Google е една от тези компании, която не спира да развива услугите си. Последното нововъведение в мобилната версия на търсещата машина е бутон за покупка на стока. Функцията все още е в тестов период, като не се упоменава дали той е публичен за ограничен брой потребители и по какъв критерий се избират те.

Концепцията на Google е да обвърже плащанията с договорки към конкретен партньор. При избор на определен продукт потребителят се препраща към специален сайт, откъдето може да се купи изделието. Самият сайт и процесът по покупка се поддържат от Google, докато избраният търговец ще достави стоката до клиента. Финансово Google ще изисква такса за всеки клик, който води до успешна продажба, но няма да начислява такса от общата стойност на покупката.

В новото обновление на мобилната версия на търсачката се променя и начинът за визуализиране на продуктите. Ако търсите конкретна стока, тогава нейните снимки ще се показват в най-горната част на страницата с резултати, за да можете да я прегледате по-подробно. Новият изглед вече е достъпен чрез версията на Chrome за Android, като промените за потребителите на iOS ще са достъпни на по-късен етап.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS