googlesec

Заплахите за потребителите на Google никога не са спирали. В опит да направят своите продукти и услуги малко по-сигурни, от компанията пуснаха няколко нови инструмента и възможности за допълнително подсигуряване на потребителските профили.

ВИЖ ОЩЕ: 5 ЛЮБИМИ ФУНКЦИИ НА НОВИЯ ANDROID LOLLIPOP

„Devices and Activity dashboard” е ново табло за управление на достъпа. Чрез него потребителите могат да следят всички устройства, които са имали достъп до използвания профил. Това включва не само текущите сесии, но и тези през последните 28 дни. При наличие на някакво съмнение потребителите могат лесно да вземат мерки за смяна на паролата за достъп.

DeviceActivity UI
За бизнес клиентите, които използват Google for Work, също има новости. За тях Google са създали нов помощник, чрез който могат лесно да се настроят настройките за сигурност, например въвеждане на данни за контакт с лицето. Това се използва в случай на възстановяване на достъпа до потребителския профил. Новият инструмент включва в себе си всички възможности за настройка на сигурността, които са позволени на потребителите.

Чрез добавянето на тези нови инструменти Google демонстира ангажираност към осигуряването на сигурен достъп на своите клиенти към услугите, които предоставят. Надяваме се, че в бъдеще те ще продължат да отговарят на нуждите на потребителите. Сигурността при облачните услуги е все още един от най-сериозните проблеми.