androidpay.0

Google обяви, че днес пуска новата си мобилна разплащателна система Android Pay. В официалното си изявление компанията пише, че от следващата седмица приложението постепенно ще бъде разпространено, като в началото ще се започне с малък брой Android телефони с NFC, работещи с операционна система Android 4.4 KitKat или по-нова.

Тези, които имат инсталиран Google Wallet скоро ще получат ъпдейт, който ще трансформира приложението в Android Pay. Компанията пусна отделно приложение за Google Wallet, а програмите за лоялност и картите за подарък, които преди бяха налични в него, автоматично ще се прехвърлят към Android Pay.

places.0

С Android Pay потребителите ще могат да извършват безконтактни плащания чрез смартфона си, а Googlе заяви, че постоянно ще добавя към списъка нови банки и съвместими кредитни/дебитни карти. През следващите седмици ще бъдат включени и още партньори, които ще поддържат Android Pay. За момента не е налична възможността за купуване в Android приложение чрез услугата. Опцията ще бъде пусната „по-късно тази година“, но Google не уточнява кога точно.

Подобно на Apple, Google използва токанизация при Android Pay, благодарение на което номерът на вашата кредитна/дебитна карта остава скрит от търговеца. Той вижда само виртуален номер на акаунта, а важните данни се съхраняват на съвместими Android устройства, но не се казва къде. При кражба на телефон, или загубата му, потребителите ще трябва да използват Android Device Manager, чрез който ще може да открият или заключат устpойството си, както и да изтрият данните от него. Тези с къстъм ROM или отключен буутлоудър трябва да внимават, защото може да се окажат несъвместими с Android Pay.

В САЩ три от големите мобилни оператора (Verizon, AT&T и T-Mobile) ще работят с Google, като смартфоните от тях ще идват с предварително инсталирано приложението Android Pay. Служителите в магазините на тези телекоми пък са обучени да помагат на клиентите при покупката нов телефон с Android Pay.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS

Сподели
Предишна страницаРевю на Samsung Galaxy S6
Следваща страницаiPhone 6S и 6S Plus имат 2GB RAM
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност. Взять микрозайм на карту 24 часа в сутки. Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.