google_drive_logo_3963

След като Google освежи социалната мрежа на конференцията I/O, гигантът реши, че картите са бъдещето и съответно ъпдейтна своето приложение Drive. Изцяло е преработен целият интерфейс на Drive за Android. Това е тактика, към която Google, Facebook и други се насочват в последно време, с по-голям фокус върху изображенията.

Потребителите ще могат да превключват между текстово-базиран списък и координатна мрежа, която предлага визуализация на по-големи файлове. Индивидуалните визуализации на файлове се показват в стил, който напомня картите на Google+, с опцията за плъзгане между файловете и локалното им изтегляне.

Освен промените в интерфейса, най-голямото нововъведение в Drive е функцията „сканиране“. Потребителите вече ще могат да направят снимка със своята камера и след това да я запишат в приложението като PDF файл, използвайки оптично разпознаване на символи (OCR), за да изберат текст в него.

Идеята е, че това може да бъде използвано за запазване на касови бележки или визитни картички на телефона. Това ще е функция, която ще се радваме да видим, добавена към донякъде пренебрегнатото приложение за водене на бележки Keep. Обновленията, заедно с оправените бъгове и поддръжката на няколко нови опции за форматиране на електронни таблици, могат да бъдат намерени в Play Store.