Google-Nexus-6-picture-1

Колкото по-голяма е една компания, толкова по-странни и на моменти супер необясними неща може да очаквате от нея – това важи с пълна сила за Google. Едва ли има друг начин да се коментира изказването на един от висшите мениджъри на калифорнийския гигант във връзка с Nexus устройствата и бързия ъпдейт, който те получават до най-новата версия на Android, в случая – 5.0 Lollipop.

Очевидно в опит да промотира едновременно и Nexus линията, и предимствата на Lollipop и Material Design, Брайън Раковски, вицепрезидент на Android product management в Google, заявява в интервю за CNET, че една от целите в предстоящата рекламна кампания на Android от серията Be together. Not the same. ще бъде да провокира хората, които вече имат най-новата версия на операционната система, да се подиграват на останалите, които я нямат. Използваният на английски израз е „make fun“, който може и да няма чак толкова негативни нотки като „подигравам“, но смисълът е точно този – в крайна сметка подигравката си е подигравка, дори да е отправена мило, нали така?

Виж още: Бъдете елегантни с Allview V1 Viper е

Очевидно и Google има намерение да се възползва от един от най-предпочитаните похвати в рекламните кампании на производителите на смартфони – бъзикането с конкуренцията. Лидер в това отношение вероятно е Samsung, който не пропуска да „захапе“ най-вече устройствата на Apple във видео спотовете, с които промотира новите си продукти. Очевидно тази тактика работи – или поне достатъчно, за да не бъде тотално заменена с друга. И така, ако нямате ново Nexus устройство, но някой от приятелите ви има – пригответе се за подигравки, все пак инструкциите трябва да се спазват…