eric google

Изглежда, че на срещата Big Tent в Индия шефът на Google Ерик Шмит реши да коментира малко и Apple. След като определи Google като „огромен технологичен иноватор“, Шмит даде отговор на последните слухове около Google Now, която е най-обичаната услуга в Android, и по-точно кога ще успее да си проправи път към iOS.

Миналата седмица предполагаемо рекламно видео се появи в интернет. В него се показваше неиздавана досега версия на приложението Google Search с вградена функционалност на Google Now. Този клип изглежда доста автентичен и Шмит не отхвърли идеята за внасяне на основно Android разграничение към платформата на Apple. Всъщност той смътно намекна, че Google се опитва да направи точно това, но даде да се разбере, че необходимият ъпдейт на Search в момента е в позиция на чакане на одобрение, което изглежда е позабравено.

На директния въпрос кога Google Now ще бъде достъпно и за iPhone, Ерик Шмит каза: „Трябва да обсъдите това с  Apple. Тя има политика на одобряване на приложения, които са представени в магазина, като  някои от тях биват одобрени, други не“, като добави с ядосана нотка: „Слава Богу, наскоро те одобриха Google Maps”. Шмит отказа да даде повече подробности относно сегашната ситуация на Google Now.

Apple не за забави с отоговора и пред CNET каза,  че приложението никога не е било предоставено за одобрение в App Store. Двете компании водят доста странна война на думи по отношение на App Store и неговата политика на одобрение откакто производителят на iPhone махна Google Maps от iOS. Малко след това се появи твърдение, че Apple е задържала процеса на одобрение на приложението. Това беше отречено от компанията. То се появи доста бързо в App Store и се превърна в топ приложение.