Снимка: The Matrix: Reloaded

Google, заедно с още няколко други големи компании, са инвестирали милиони (да бъдем точни, $542 милиона) в сравнително новата компания, занимаваща се с виртуална и аугментирана реалност Magic Leap.

Между инвеститорите са големи риби като Andreessen Horowitz, KKR, Vulcan Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byers, филмовото студио Legendary Entertainment и телекомът Qualcomm. Инвестицията от 542 милиона долара беше официално обявена във вторник, а вече всички се чудят за какво е цялото нещо. Все пак все още няма нищо, излязло от Magic Leap, и дори не знаем с какво точно се занимават.

Можем да го обясним с няколко думи – Google са имали идея да хвърлят милиони в тази компания, която наричат „филмова реалност“, а по думите на главния изпълнителен директор на Legendary Entertainment Томас Тул, „Това е едно от малкото неща, които някога съм опитвал през живота си, от които съм излязъл и съм си казал: Това променя всичко. Това е бъдещето.“

Има и един интересен туит от самите Magic Leap:

Звучи интересно, но кой е помолил за това и защо, при положение че надали някой очаква от тях нещо повече отколкото от останалите компании за виртуална реалност? Може би трябва да се доверим на думите на Тул.

Виж още: Видео: Allview H7s е страхотен и евтин таблет

Още, Ричард Тейлър от Weta Workshop (компанията за специални ефекти, работила по „Властелина на пръстените“), който вече е част от борда на директорите на Magic Leap, казва: „Това, което Рони Абовиц (главен изпълнителен директор на Magic Leap) и екипът на Magic Leap са създали е повече от забележително и завинаги ще промени начина, по който си взаимодействаме с изображенията и информацията. Сега сме на прага да дадем на хората динамичен интерфейс, който е в хармония със сетивата им по напълно естествен начин…“

Е, докато не разберем нещо повече около Magic Leap и това, за което се борят, ще трябва да се доверим на усета на Google и другите инвеститори, които смятат, че компанията си заслужава половин милиард долара. А, между другото, самите Magic Leap вече се оценяват на $2 милиарда, така че може и да се изненадаме.