nexus-7-2-

При обявяването на новото поколение Nexus 7, шефът на Android Сундар Пичай показа статистика на продажбите на Android таблетите. В тази статистика беше включено твърдението, че Nexus 7 е най-популярният таблет в Япония, реализирайки дори повече продажби от епълския iPad.

Това твърдение се базира на проучване, проведено през януари от японската изследователска фирма BCN. BCN е проверила продажбите от 2400 магазина в Япония, но е пропуснала не само Apple магазините, но и японските телеком гиганти SoftBank и KDDI.

Apple има общо седем магазина в Япония, като не е ясно точно колко iPad-а е продала компанията в страната чрез тях. Проучването е пропуснало и епълските онлайн продажби. Фирмата съобщи, че е пропуснала продажбите на iPad и от няколко други големи магазини.

Колегите от SlashGear потърсиха за коментар представител на фирмата IDC, която е много по-запозната с пазара и доста по-цитирана от медии и производители. Говорителят отговори, че е учуден, че Google твърди това и, че разчита на проучване с подобна техника.

“Ние броим Nexus 7 като част от продажбите на Asus и ако гледаме на числата за последното тримесечие на 2012 година, можем само да кажем, че Apple е продала 773 хиляди iPad бройки, а Asus – 350 хиляди Nexus 7 устройства“, коментира говорителят.

Източник: AppleInsider