google logo

Днес Google промени дизайна на познатото ни лого, както и показваните страници при резултатите от търсене през мобилни устройства. Компанията заяви, че предприема този ход, тъй като начинът, по който потребителите си взаимодействат с продуктите й се е променил.

september-1st-doodle-do-not-translate-5078286822539264-hp.0

В новото лого цветовете са запазени, но шрифтът вече е сансерифен, а не серифен, както беше преди това. Иконата на малкото синьо „g“ пък е заменена с голямо „G“ в четирите цвята. „Смятаме, че сме взели най-доброто от Google (просто, подредено, цветно) и го преработихме не само за Google от днес, но и за Google в бъдещето“, се казва в официално изявление на компанията.

search-09012015

С промените при мобилни устройства Google иска да улесни намирането на търсеното от вас съдържание, както и по-удобно да може да се разглеждат редицата снимки, видеа, новини и т.н. Това ще се случва основно чрез хоризонтално плъзгане (както е показано по-горе).

now-09012015

Google също така обновява и началната страница за Android. Когато има дудъл, той ще бъде показван в горната част на страницата, а Now картите ще са организирани по категории. С течение на деня те ще се измесват, а техният размер ще се променя, така че да се открояват най-важните.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS