gmail-new

Google започна да ъпдейтва повечето Android приложения в тон с новия Material Design и изглежда, че Gmail ще е последното от тях, което скоро ще получи визуална промяна. Колегите от Android Police вече са изпробвали Gmail 5.0 и са установили, че в приложението има изненадваща добавка за Yahoo и Outlook.com. Android версията традиционно поддържаше само мейлинг услугите на Google, но явно гигантът иска да помогне на Android потребителите, като им позволи да управляват всичките си писма чрез Gmail приложението.

Изтекло видео демонстратира новия Gmail и от Google отбелязват, че той поддържа акаунтите на Yahoo и Outlook.com. Не се казва дали новото приложение също ще поддържа Exchange ActiveSync акаунти, както вграденото имейл приложение на Android, но ако го поддържа, то ще прекрати смяната на имейл клиента за повечето Android потребители. Yahoo и Outlook.com интеграцията е  добре дошла добавка за тях и е стъпка от Google, която може да помогне на производителите на телефони да групират приложения като Gmail за своите устройства.

Gmail 5.0 още не е достъпен за Android, но очакваме да пристигне в следващите седмици заедно с Lollipop. Повечето от визуалните промени включват ъпдейтнати икони, променени бутони, закръглени аватари и подобрен начален екран. Няма известия за потенциални ъпдейти от Google за iOS-кия Gmail, но можем да предположим, че подобни промени ще се случат скоро и за версиите за iPhone и iPad.