За единадесета поредна година софтуерът за бизнес анализи Tableau беше отличен като лидер в престижната международна класация Gartner Magic Quadrant в сегмента на BI (Business Intelligence) платформите. Акцент на класацията тази година е способността на включените в нея решения да предложат възможности за сътрудничество и съвместна работа върху данните. Друг акцент е управлението на метриките и целите, както и прилагането на силата на машинното самообучение и изкуствения интелект в помощ на крайните потребители.

„Запазването на лидерската позиция в един толкова динамично променящ се бранш единадесет години е важно постижение, което подчертава потенциала на Tableau да прави дейността на компаниите по-ефективна и по-успешна. А непрекъснато променящите се акценти в класациите Магически квадрант през годините показват, че тази система за бизнес анализи се адаптира изключително бързо към нови тенденции като навлизането на изкуствения интелект и машинното самообучение, облачната архитектура, мобилния достъп и много други нововъведения преди това“ – споделя Даниела Димова, маркетинг мениджър на българската компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на Tableau в България.

Всяка година Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms прави оценка на възможностите и развитието на десетки от най-популярните аналитични платформи и влиянието им върху анализа на данни. Категориите, в които те се класират са четири – на Лидерите, Визионерите, Нишовите играчи и Претендентите. При класирането на участниците се взимат предвид множество показатели, сред които текущи възможности, включени в предлаганите продукти и услуги, познаване нуждите на потребителите, стратегия за развитие и иновации, ценова политика, пазарна стратегия, ориентация към потребителското изживяване и успех и ред други.

Tableau е платформа, чиято цел е да помогне на потребители и организации от всякакъв размер и сфера на дейност да обхванат и разберат данните си чрез лесни за работа инструменти. Отличително за Tableau е революционната технология VizQL, която осигурява визуално представяне на данните на изключително високо ниво. Различните инструменти на платформата позволяват данните бързо да бъдат подготвени за анализ, превърнати в интерактивни графики, отчети и работни табла и споделени за съвместна работа. Платформата е ориентирана към улесняване на отделния потребител в работата му с данните, което я прави предпочитан BI инструмент.

Сподели
Предишна страницаЯйца без протеин
Следваща страницаЛогистичната компания euShipments намалява значително цените си за доставки до Западна Европа
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.