Идеята за използване на PlaystationStation 3 джойстик за игра на Android устройства не е нова. За някои геймъри е приемливо да играят PS игри като използват софтуерни бутони на екрана. Но 23-годишният студент от University of Washington Раян Френче намерил начин да подобри преживяването.

Неговият продукт се казва GameKlip и обира всички овации по Android и геймърските форуми. Той е успял да съедини джойстика на PS3 и Android смартфон. Така той създава едно унифицирано устройство, което няма нужда да стои на маса, за да работи правилно.

„Открих възможността да играя PlayStation игри на Android смартфона си, но имах проблем. Изпитвах неудобство при играта. Не знаех къде да сложа телефона си, докато в ръцете си държах контролера. Накрая реших, че трябва просто да събера двете джаджи и да създам една, цяла.“, коментира Френч.

Френч е студент по Комютърна математика в University of Washington. Той е ходил на допълнителни курсове по „Компютърни иновации“, които са му дали допълнителен опит и идеи как точно да създаде творението си. Той е имал ужасно много идеи как да създаде цялото нещо.

Първоначално студентът искал да създаде продукта само за себе си, но докато концептуалния модел се развивал все повече, той решил, че трябва да го предложи на всички. Той създал няколко устройства и успешно ги продал по интернет. В момента той прави още такива устройства и приема доста предварителни поръчки. GameKlip се продава само за 15$.

Студентът разкрива, че работи и върху версия за 7-инчови таблети, но идеята все още е в зародиш.

 

Вижте GameKlip в действие: