Покрай цялата лудница около Световното първенство по футбол един художник – Нереа Паласиос – се е вдъхновил да направи тези клубни екипи в стил Nike за различните домове от света на „Песен за Огън и Лед“ на Джорд Р. Р. Мартин. Всички са много стилни и оригинални и си мисля, че ако от студиото, снимащо Game of Thrones, направи епизод, в който домовете се изправят един срещу друг във футболна надпревара (eй така, просто на шега), то този епизод ще бие всички рекорди по гледане!

Между готовите вече екипи присъства и този на дом Мартел, и със сигурност борбата за топката между Планината и Принц Оберин ще бъде нещо величествено! Ако все още има някой, който не е гледал епизода The Mountain and the Viper – тихо! Без спойлери.

Смея да твърдя, че черните екипи на Гарваните от Нощната стража и тези на дом Старк са много стилни и привличат погледа със скромността си, но все пак това може и да е пристрастно заключение, тъй като аз самият съм привърженик на дом Старк. Нед Старк за капитан на отбора! Кой е с мен?

И още нещо – ако наистина има отбор, който да се появи с екип, чието лого е провисен с главата надолу разпънат човек, то този отбор ще бъде център на вниманието през цялото първенство. Бил той и измислен такъв – на дом Болтън.

Вижда се, че някои домове липсват между вече готовите екипи, така че може да следите сайта на Нереа Паласиос ето тук, ако искате да разберете кои ще са следващите.

А сега – по-долу разгледайте всички налични в момента екипи (кликнете върху тях за по-голям размер):

baratheonboltonlannister

martellnights-watchstark

targaryentullytyrell