Galaxy S8 не е първият смартфон от Samsung, който използва сензорите на различни производители за своите камери. От SamMobile разбираме, че и тук производителите са два — в случая дъщерната компания на Samsung, System LSI, както и Sony.

Основната камера на новопредставения флагман може да дойде със сензор IMX333 от Sony, или пък с S5K2L2 ISOCELL, който е производство на System LSI. И двата сензора имат едни и същи характеристики (12.2 мегапикселова резолюция, Dual Pixel, 4K видео, phase-detection автофокус, оптична стабилизация и бленда f/1.7), като това може да ви увери, че снимките от двата ще изглеждат практически еднакво.

Същото важи и за предната камера на S8 — тук сензорът може да е или S5K3H1 от System LSI, или IMX320 от Sony. Характеристиките на тези два също са еднакви — 8 мегапиксела, автофокус и запис на QHD видео.

Изборът на два различни доставчика за сензорите на камерите при Galaxy S8 дава предимство на Samsung, което ще им осигури неспиращи продажби — ако по някаква причина производството на единия сензор се забави, смартфоните могат да се възползват от другия, докато всичко се нормализира. По този начин не би трябвало да станем свидетели на забавени доставки на новия флагман от Samsung.