Ако се сдобиете с новия Galaxy S8 от Samsung, можете да бъдете сигурни, че получавате най-добрия смартфон дисплей на пазара. Това е оценката на DisplayMate, които от години оценяват дисплеите на новоизлезли джаджи.

Конкретно за Galaxy S8, оценката на DisplayMate е А+, или най-високата, която са давали до сега. За да достигнат до това решение, те са тествали по-малкия Samsung Galaxy S8 с 5.8-инчов дисплей, при резолюция 2960 x 1440 пиксела.

Едно от най-важните неща при дисплея на S8 е това, че отделните цветове на пикселите (синьо, червено и зелено) се третират като отделни пиксели, или под-пиксели. Това позволява в смартфонът от Samsung да е с по-голяма резолюция, отколкото устройства с нормално разпределените на пикселите. Освен това, тези под-пиксели са с различни големини — сините са най-големи, докато зелените са най-малки — а сините и червените са с диамантена форма, поставени под 45 градуса. Това от своя страна помага диагонални линии и образи да бъдат визуализирани по-реалистично с по-малко заглаждане (т.нар. aliasing).

Други плюсове при дисплея на Galaxy S8 е това, че той е първият смартфон със сертификат Mobile HDR от UHD Alliance.

Сега остава да видим колко време Samsung ще държат първото място, дали някой ще ги надмине, или те сами ще се изпреварят с бъдещия Galaxy Note 8.